EM-TEH logo
Gdje se nalazite: EM TEHNOLOGIJA d.o.o. VALPOVO 3.1.2. VOĆARSTVO

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0,00 Kn

VOĆARSTVO

TRETMAN TLA PRIJE PODIZANJA NOVOGA NASADA

40 litara po hektaru.

Terra Condi razblažiti sa vodom (180-300 litara) i pri podizanju novoga nasada , prije sadnje potrebno je obaviti tretman površine budućega voćnjaka korisnim mikroorganizmima. Prskanje obaviti ujutro ili navečer, kada nema vjetra i jake insolacije. Odmah nakon prskanja površinu plitko zaorati, zatanjurati ili prefrezati, kako bi se mikroorganizmi unijeli u tlo u sloj dubine 10-15 centimetara. Navedeni zahvat treba obaviti 10 do 15 dana prije sadnje. Osim samog tretmana tla preporuča se i bakterizacija sadnica.

TRETMAN TLA U PODIGNUTOM NASADU

4-6 puta tokom vegetacije u dozi od 5 litara po hektaru.

Terra Condi razblažiti sa vodom (180-300 litara) i prskati između redova prije obrade ili malčiranja. Prvo prskanje obaviti pri kretanju vegetacije, a zadnje kada lišće krene opadati. Između raditi redovite tretmane prije obrade tla ili malčiranja trave dok je voćnjak u vegetaciji.

TRETIRANJE TLA KROZ SUSTAVE ZA NAVODNJAVANJE

Doziranje u sustav za navodnjavanje kap na kap

  • 2 litre Terra Condi po tretmanu (pri tjednim tretmanima)

  • 4 litre Terra Condi po tretmanu (pri tretmanima svakih 14 dana)

BAKTERIZACIJA SADNICA

Bakterizaciju sadnica treba provesti neposredno prije sadnje sa Terra Seed-om, kako bi sadnica bila što vlažnija prije sadnje. Ovim zahvatom se potiče bolji rast i ukorjenjivanje sadnica, te kasniji razvoj biljke uslijed učinkovitijeg odvijanja procesa fotosinteze. Inhibicijom rasta fitopatogena, sadnica je zaštićena od bolesti u prvoj fazi porasta nakon sadnje voćnjaka. Terra Seed nije potrebno razblažiti sa vodom, a njegova količina će ovisiti o broju sadnica koje se moraju bakterizirati. Bakterizacija se odvija u posudi dovoljne zapremine da se biljka umoči u preparat cijelim korijenom tijekom pola do jednoga sata. Nakon ovoga vremena pristupa se uobičajenom načinu sadnje.


TRETMANI LISNE POVRŠINE U VEGETACIJI

U pravilu tretmane lisne površine Condi Fruit MVV-om treba raditi što češće, osobito u kritičnim fazama rasta i razvoja pojedinog nasada. U slučaju napada bolesti ili štetnika,  potrebno je i više tretmana odnosno učestalije prskanje biljaka. Naša sredstva se mogu miješati s drugim tekućim i folijarnim hranjivima i pesticidima (istovremeno s prihranjivanjem ili tretmanima protiv bolesti ili štetnika). Condi Fruit MVV u dozi od 5-7 litara / hektaru se razblažuje sa vodom (180-300 litara vode) i primjenjuje se u 4-6 navrata tokom vegetacije.