EM-TEH logo
Gdje se nalazite: EM TEHNOLOGIJA d.o.o. VALPOVO 3.1.9. Uzgoj povrća, povrtlarstvo

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0,00 Kn

Uzgoj povrća, povrtlarstvo

PREPORUKE ZA PRIMJENU TEHNOLOGIJE U UZGOJU POVRĆA NA OTVORENOM

Tretman tla u uzgoju povrća na otvorenom

Nakon skidanja prethodne kulture najbolje je izvesti tretman tla korisnim mikroorganizmima. Tako ćemo osigurati bržu razgradnju biljnih ostataka pretkulture, kao i organske tvari unijete u tlo osnovnom obradom (oranjem). Ukoliko to nije moguće, tretman tla se može obaviti i prije sjetve odnosno sadnje, zajedno s nekim od zahvata predsjetvene pripreme tla.

Način primjene:

Za površinu od 1 hektara Terra Condi u dozi od 20-40 litara se pomiješa sa 180-300 litara vode te prskalicom poprskati željenu površinu. Prskanje obaviti ujutro ili navečer, kada nema vjetra i jake insolacije. Odmah nakon prskanja površinu plitko zaorati, zatanjurati ili prefrezati, kako bi se mikroorganizmi unijeli u tlo u sloj dubine 10-15 centimetara. Navedeni zahvat treba obaviti 10 do 15 dana prije sadnje (sjetve). Radi jačega djelovanja na patogene dodaje se Vital Tricho u dozi od 2 kilograma/ha koji sadrži gljivice iz roda Trichorderma.

Potrebna doza po hektaru (kada se koristi prskalica)

 • 20-40 litara Terra Condi-a

 • 180-300 litara vode

 • 2 kg Vital Tricho

Doziranje u sustav za navodnjavanje kap na kap

 • 1 litre Terra Condi po tretmanu (pri tjednim tretmanima)

 • 2 litre Terra Condi po tretmanu (pri tretmanima svakih 14 dana)

Tretman presadnica prije presađivanja

Presadnice u uzgojnim kontejnerima nakon razvijena prva dva lista prskamo 3% koncentracijom Condi Vege. Kontejnere s presadnicama prije sadnje kratko natopiti u posudi napunjenoj Terra Condi-em razrijeđenim s vodom u omjeru 1 litra Terra Condi na 10 litara vode (koliko ćete napraviti ove otopine ovisi o zapremini posude u kojoj natapate presadnice – važno je da se korjenčići s donje strane blago natope u navedenoj otopini).

Potrebna doza za prskanje 10 m² površine kontejnera s presadnicama

 • 0,3 litre Condi Vega

 • 10 litara vode

Potrebna doza za natapanje kontejnera s presadnicama

 • 1 litra Terra Condi-a

 • 10 litara vode

Tretman lisne površine u vegetaciji

U pravilu tretmane lisne površine Condi Vegom treba raditi što češće, osobito u kritičnim fazama rasta i razvoja pojedine kulture. Osnovni tretman lisne površine Condi Vegom može se kombinirati sa Vital Tricho preparatom. Doze za površinu od 1 hektara su 5-7 litara Condi Vege u 3-5 navrata, potrebna količina vode za površinu od 1 ha se kreće od 180-300 litara. Razmak između tretmana je različit od kulture do kulture, odnosno faze rasta i razvoja uzgajanih biljaka i kreće se od 4  do 14 dana. Naša sredstva se mogu miješati s tekućim mineralanim gnojivima i hranjivima, kao i s pesticidima, a nemaju karencu.

Potrebna doza po hektaru za pojedini tretman

 • 5-7 litara Condi Vega (ovisno o uzgajanoj kulturi)

 • 180-300 litara vode

 • 1 kilogram Vital Tricho

PREPORUKE ZA PRIMJENU TEHNOLOGIJE U UZGOJU POVRĆA U PLASTENICMA I NA HIDROPONIJI

(preporuke su bazirane na površini od 1000 m² i uz tehnologiju navodnjavanja kap po kap)

Osnovni tretman tla (u plasteniku) za sve kulture prije sadnje

Uz pripremu tla za sadnju prskati  sa 4 litre Terra Condi ili Terra Condi S-a razrijeđen sa 80-100 litara vode i unijeti u tlo (freza) na 10-15 cm dubine. Radi djelovanja na patogene dodaje se Vital Tricho u dozi od 500 grama/1000 m² koji sadrži gljivice iz roda Trichorderma.

Potrebna doza za 1000 m² (kada se koristi prskalica)

 • 4 litare Terra Condi-a ili Terra Condi S-a

 • 500 grama Vital Tricho

 • 80-100 litara vode

Primjenima u sustavima navodnjavanja kap na kap

Opća praksa je da na 10 m³ vode ide 1 litra preparata, ali kroz praksu su se pokazali bolji redoviti tjedni, 10 dnevni ili dvotjedni tretmani zbog redovitijeg unošenja korisnih i benefitnih mikroorganizama u područje oko biljke. Potrebna doza za 1000 m² iznosi 1 litru Terra Condi-a, Terra condi S-a ili Condi Vege svakih tjedan dana.

Doziranje u sustav za navodnjavanje kap na kap

 • 1 litre Terra Condi (Terra Condi S) po tretmanu (pri tjednim tretmanima)

 • 2 litre Terra Condi (Terra Condi S) po tretmanu (pri tretmanima svakih 14 dana)

Tretman lisne površine u vegetaciji

U pravilu tretmane lisne površine Condi Vegom treba raditi što češće, osobito u kritičnim fazama rasta i razvoja pojedine kulture. Osnovni tretman lisne površine Condi Vegom može se kombinirati sa Vital Tricho preparatom. Doze za površinu od 1000 m² su 0,5-1 litre Condi Vege u više navrata, potrebna količina vode za navedenu površinu kreće se od 80-100 litara. Razmak između tretmana je različit od kulture do kulture, odnosno faze rasta i razvoja uzgajanih biljaka i kreće se od 4  do 14 dana. Naša sredstva se mogu miješati s tekućim mineralanim gnojivima i hranjivima, kao i s pesticidima, a nemaju karencu.

Potrebna doza za 1000 m² površine

 • 0,5 do 1 litre Condi Vega folijarno prskanjem ili zalijevanjem (doza i razmaci između tretmana ovise o pojedinoj kulturi)

 • 100 grama Vital Tricho

 • 80-100 litara vode

Kod napada bolesti i štetnika – 1 litra Condi Vega (svakih 2-4 dana) za svaki tretman dok traje napad