EM-TEH logo
Gdje se nalazite: EM TEHNOLOGIJA d.o.o. VALPOVO Stočarstvo

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0,00 Kn

Stočarstvo

Korisni (efektivni) mikroorganizmi na kojima se zasniva EM tehnologija su mješavina različitih vrsta i sojeva mikroorganizama izdvojenih iz prirodnih staništa i uzgojenih tako da služe na korist čovjeku i životinjama koje uzgaja. Najvažniji od korisnih mikroorganizama su bakterije mliječne kiseline, kvasci i fotosintetičke bakterije.

PRIPREMA SILAŽE

Za pripravljanje ukusne krme, koja neće biti podložna kvarenju na zraku koristimo se preparatom MULTISIL MK. Ovaj proizvod pomaže da se u silaži koju spremamo postignu optimalni uvjeti za fermentaciju i pH vrijednost koji garantiraju i dobar apetit životinja koje se hrane takvom hranom. MK Multisil sadrži dva sloja mliječno-kiselih bakterija i jedan soj kvasaca, pa je heterofermentativan zbog čega proizvodi više produkata fermentacije (u odnosu na homofermentativne pripravke koji sadrže samo sojeve mliječno-kiselih bakterija) što spriječava truljenje i propadanje silaže izložene aerobnim uvjetima.

HRANIDBA ŽIVOTINJA

VETEMA FBE je proizvod koji poboljšava unos hrane (konverziju) i ujedno pozitivno utječe na vitalnost i prirast uzgajanih životinja (krave, goveda, svinje, perad, ovce). Sama primjena utječe na povećan dnevni prirast, skraćeno razdoblje tova, bolju iskoristivost krme i poboljšanu mliječnost muznih krava. Sve to dobije se kroz pojačan rad korisnih mikroorganizama u buragu i crijevima što dovodi i do smanjivanja probavnih problema (proljeva) zbog stabilne i bogate crijevne flore životinja, smanjene pojave patogenih bakterija u gnoju i izmetu, životinje su mirnije i uravnoteženije sa boljom plodnosti i imunim sistemom.


ODRŽAVANJE HIGIJENE PROSTORA ZA ŽIVOTINJE

VETEMA DEO je biološki proizvod koji se upotrebljava u stočarstvu za poboljšanje mikroklime i higijenskih uvjeta u objektu, a primjenjuje se na stelju ili druge oblike podloge u prisustvu životinja. Mjere zaštite nisu potrebne, a primjenom se uklanjaju neugodni mirisi i stvara se sigurnije i zdravije okruženje za životinje i ljude uz znatno smanjenje amonijaka i neprijatnih mirisa. Proizvod ostaje aktivan na površinama i djeluje zaštitno i stvara uvjete koji ne pogoduju razvoju patogena. Povećava kvalitetu gnoja i gnojnice za poljoprivrednu namjenu.

NJEGA PAPAKA

Dokazano je da je u najvećem broju slučajeva hromost mliječnih krava povezana s infektivnim bolestima papaka koje uzrokuju patogeni mikroorganizmi koji se nalaze u objektu. Stoga je održavanje higijene papaka uz proizvod VETEMA DEO osnova preventive ovakvih bolesti i ozljeda.
ČIŠĆENJE I PRANJE OBJEKATA ZA DRŽANJE ŽIVOTINJA

eMC Stallreineger je probiotičko sredstvo za čišćenje objekata u kojima se drže životinje, služi da se prije ulaska čitav prostor isprska ovim sredstvom i zatim opere. Posebna pažnja se mora posvetiti uglovima, pukotinama i otvorima te odvodnim kanalima u objektima.

TRETMAN GNOJA I GNOJNICE

Gnojnicu u lagunama, odnosno stajski gnoj na hrpama možemo tretirati kombinacijom sredstava SEPTIC VET i Terra LIT Si. Čime uklanjamo neugodne mirise, spriječavamo volatizaciju amonijaka i smanjujemo količinu taloga u lagunama i drugim sabirnicama, odnosno skraćujemo vrijeme kompostiranja stajskog gnoja na hrpama dok sa VETEMA CARBON odstranjujemo različite onečiščivače tla i vode te dodatno poboljšavamo kvalitetu gnoja i gnojovke zadržavajući dušik u tretiranom gnoju.