EM-TEH logo
Gdje se nalazite: EM TEHNOLOGIJA d.o.o. VALPOVO 3.1.1.RATARSTVO

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0,00 Kn

RATARSTVO

PRIMJENA KORISNIH MIKROORGANIZAMA U RATARSTVU

Način primjene u tlo:

TERRA CONDI u dozi od 15-30 litara/hektaru pomiješati s 180-300 litara vode vodom u omjeru i prskalicom poprskati željenu površinu. Prskanje obaviti ujutro ili navečer, kada nema vjetra i jake insolacije. Odmah nakon prskanja površinu plitko zaorati, zatanjurati ili prefrezati, kako bi se mikroorganizmi unijeli u tlo u sloj dubine 10-15 centimetara. Navedeni zahvat treba obaviti 10 do 15 dana prije same sjetve, obzirom da će tijekom ovoga perioda doći do klijanja korova, koje ćemo mehanički uništiti prije same sjetve. Time se ujedno smanjuje potreba za jačim herbicidnim tretmanima kasnije u vegetaciji. Radi jačega djelovanja  TERRA CONDI-a u tlu, kao i popravljanja strukture tla te djelovanja na patogene u samom tlu može se doza povećati na 30 ili 40 litara po hektaru.

Potrebna doza po hektaru:

  • 15-30 litara Terra Condi-a

  • 180-300 litara vode

Bakterizacija sjemena

Bakterizaciju sjemena ratarskih kultura obavljamo sa TERRA SEED-om radi povećanja klijavosti sjemena i jačanja razvoja korijena a samim tim povećavamo pristupačnost svih hranjiva u zoni korijenja mlade biljke. Sam preparat sadrži i više sojeva asocijativnih bakterija (simbiotskih i nesimbiotskih) koji vežu dušik iz atmosfere. Ovaj zahvat treba obaviti neposredno prije sjetve, a za primjenu u sijačici neophodno je sjeme promiješati s kamenim brašnom (biolitom). Miješanje sjemena i TERRA SEED-a možemo obaviti i mješalicom, ovisno o potrebnoj količini sjemena za sjetvu.

Način primjene:

TERRA SEED se dozira u količini od 0,5-1 litre na 100 kg sjemena bez razrijeđivanja sa vodom.

Potrebno vrijeme kvašenja (preporučeno, ali može i kraće):

Za sitno sjeme – 20 do 30 minuta (repica, djetelina)

Za sjeme srednje krupnoće – 30 do 60 minuta (žitarice)

Za krupno sjeme 2 do 3 sata (bundeva, kukuruz, krumpir, bob, grašak)


Tretmani lisne površine u vegetaciji

U pravilu tretmane lisne površine CONDI AGRO-m treba raditi što češće, osobito u kritičnim fazama rasta i razvoja pojedine kulture. Međutim, zbog ograničenja vezanih uz uporabu mehanizacije u ratarstvu, preporuke za tretman lisne površine pojedine ratarske kulture svedene su na dva do tri tretmana lisne površine tijekom vegetacije. Osnovni tretman lisne površine CONDI AGRO-m obavlja se u dozi od 5-7 litara/hektaru uz utrošak vode od 180-300 litara.