EM-TEH logo
Gdje se nalazite: EM TEHNOLOGIJA d.o.o. VALPOVO Mrkva i peršin

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0,00 Kn

Mrkva i peršin

TRETMAN TLA: 20 – 40 litara/ha

Za površinu od 1 hektara Terra Condi u dozi od 20-40 litara se pomiješa sa 180-300 litara vode te prskalicom poprskati željenu površinu. Prskanje obaviti ujutro ili navečer, kada nema vjetra i jake insolacije. Odmah nakon prskanja površinu plitko zaorati, zatanjurati ili prefrezati, kako bi se mikroorganizmi unijeli u tlo u sloj dubine 10-15 centimetara. Navedeni zahvat treba obaviti 10 do 15 dana prije sadnje (sjetve). Radi jačega djelovanja na patogene dodaje se Vital Tricho u dozi od 2 kilograma/ha koji sadrži gljivice iz roda Trichorderma.

Potrebna doza po hektaru (kada se koristi prskalica)

  • 20-40 litara Terra Condi-a

  • 2 kg Vital Tricho

  • 180-300 litara vode

TRETMANI TIJEKOM VEGETACIJE:

Provode se više puta tijekom vegetacije (3-5 puta) u važnijim fenološkim fazama rasta i razvoja:

  • počevši od 3-4 tjedna nakon nicanja mrkve,

  • zatim početkom faze zadebljanja korijena (6-8 tjedana nakon nicanja),

  • nakon prorjeđivanja (ako se obavlja),

  • i u fazi maksimalnog porasta zadebljalog korijena (10-12 tjedana nakon nicanja),

  • odnosno ako je biljka bila izložena nekom snažnom stresu (tuča, suša, napad bolesti i štetnika) rade se tretmani svakih 4-7 dana dok stresni uvjeti ne prestanu.

Preporučena doza po jednom tretmanu iznosi 5 litara Condi Vege u 180 -300 litara vode po hektaru (ovisno kako je podešena prskalica). Naša sredstva se mogu miješati s drugim hranjivima i sredstvima za zaštitu, nisu otrovna za ljude i životinje, a nemaju karencu. Osnovni tretman lisne površine Condi Vegom može se kombinirati sa Vital Thio i/ili Vital Tricho preparatima.

Učinak primjene na plodnost:

Mikroorganizmi iz tla su pogonska sila koja pokreće sve biokemijske procese i transformacije koje se događaju u tlu. Njihova količina i djelovanje često predstavljaju izravan indikator kakvoće, plodnosti i produktivnosti tla. Primjenom korisnih mikroorganizama na tlo, povećavamo vrstu i količinu mikroorganizama u tlu. Folijarna primjena korisnih mikroorganizama rezultira povećanjem broja beneficijskih mikroorganizama na površini listova ili filosferi. Korisni mikroorganizmi tijekom folijarne primjene inhibiraju razvoj štetnih biljnih patogena, tj. fitopatogena i time pružaju zaštitu biljci tijekom biološkog uzgoja nadzor nad razvojem patogenih rodova mikroorganizama.