EM-TEH logo
Gdje se nalazite: EM TEHNOLOGIJA d.o.o. VALPOVO Jagode

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0,00 Kn

Jagode

TRETMAN TLA: 20 – 40 litara/ha

Za površinu od 1 hektara Terra Condi u dozi od 20-40 litara se pomiješa sa 180-300 litara vode te prskalicom poprskati željenu površinu. Prskanje obaviti ujutro ili navečer, kada nema vjetra i jake insolacije. Odmah nakon prskanja površinu plitko zaorati, zatanjurati ili prefrezati, kako bi se mikroorganizmi unijeli u tlo u sloj dubine 10-15 centimetara. Navedeni zahvat treba obaviti 10 do 15 dana prije sadnje (sjetve). Radi jačega djelovanja na patogene dodaje se Vital Tricho u dozi od 2 kilograma/ha koji sadrži gljivice iz roda Trichorderma.

Potrebna doza po hektaru (kada se koristi prskalica)

  • 20-40 litara Terra Condi-a

  • 2 kg Vital Tricho

  • 180-300 litara vode


TRETMAN SADNICA:
Terra seed razrijediti s vodom u omjeru 1:10, uroniti sadnice u mješavinu i držati ih do sat vremena u otopini. Zatim primijeniti uobičajeni postupak sadnje.

TRETMAN TIJEKOM VEGETACIJE:
Napraviti mješavinu sljedećeg sastava (doza po ha):

  • Condi Fruit MVV 10 litara

  • BIOLIT (kameno brašno) 2 kg

  • sirutka u prahu 2 kg i to razblažiti sa 350 do 400 litara vode


Važan je tretman sa obadvije strane lista. Ove tretmane raditi redovito tijekom svakih 8-14 dana ili češće u slučaju kišnog vremena (kod uzgoja na otvorenom), odnosno prigodom napada bolesti ili štetnika. U tretmanu neposredno pred berbu Biolit se izostavlja. Navedeni preparati se mogu dodavati i uz tekuća gnojiva. Osnovni tretman lisne površine
Condi Vegom može se kombinirati sa Vital Thio i/ili Vital Tricho preparatima.

Učinak primjene na plodnost:

Mikroorganizmi iz tla su pogonska sila koja pokreće sve biokemijske procese i transformacije koje se događaju u tlu. Njihova količina i djelovanje često predstavljaju izravan indikator kakvoće, plodnosti i produktivnosti tla. Primjenom korisnih mikroorganizama na tlo, povećavamo vrstu i količinu mikroorganizama u tlu. Folijarna primjena korisnih mikroorganizama rezultira povećanjem broja beneficijskih mikroorganizama na površini listova ili filosferi. Korisni mikroorganizmi tijekom folijarne primjene inhibiraju razvoj štetnih biljnih patogena, tj. fitopatogena i time pružaju zaštitu biljci tijekom biološkog uzgoja nadzor nad razvojem patogenih rodova mikroorganizama.