EM-TEH logo
Gdje se nalazite: EM TEHNOLOGIJA d.o.o. VALPOVO Hoteli i restorani

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0,00 Kn

Hoteli i restorani

U hotelima, pogotovo u sezoni, uslijed velikog broja gostiju koji koriste sanitarije dolazi do pojave neugodnih mirisa iz cjevovoda i sifona u sobama. Poseban problem predstavlja začepljenje cjevovoda u hotelskim kuhinjama i s tim povezan problem sa masnoćama u separatorima masnoća. Ove probleme moguće je riješiti primjenom mikrobioloških preparata specijalno razvijenih za razgradnju organskih tvari (masti i ulja), te proizvoda na bazi celuloze (npr. toaletni papir).

TRETMAN SIFONA I CJEVOVODA

U sifonima i cjevovodima dolazi do razvoja neugodnih mirisa od kojih su osobito neugodni amonijak i sumporovodik, koji se mogu u vrlo kratkom vremenskom periodu ukloniti primjenom Micro Complex Control-a. Korisni mikroorganizmi u Micro Complex Control-u potiskuju sulfit-reducirajuće bakterije koje stvaraju većinu neugodnih mirisa, te one više nisu u stanju proizvoditi sumporovodik.

Redovitom primjenom Micro Complex Control-a na cjevovodima se nacjepljuju bakterije i stvaraju "film", te spriječavaju pojavu neugodnih mirisa i ujedno vrše antikorozivnu i antioksidativnu zaštitu cijelog sustava.


Doziranje:

Micro Complex Control potrebno je razblažiti sa vodom ovisno o intenzitetu neugodnih mirisa.

 • kod slabijeg intenziteta neugodnih mirisa

  Micro Complex Control razblažiti sa vodom u omjeru 1:10 (1 litru sredstva dodati u 10 litara vode)

 • kod jačeg intenziteta neugodnih mirisa
  Micro Complex Control razblažiti sa vodom u omjeru 2:10 (2 litre sredstva dodati u 10 litara vode)


Uputa:

Razrijeđenu smjesu koristiti u kuhinjama (sifoni, cjevovodi, sudoperi) i u sobama (sanitarni čvorovi, sifoni, cjevovodi, umivaonici). Smjesu je potrebno potrošiti u roku od 3 dana. Ukoliko se neugodni mirisi javljaju učestalije, potrebno je povećati broj tretmana.


TRETMAN SEPARATORA MASNOĆA

Separatori masnoća služe za odvajanje i zadržavanje masnoća kao prevenciju od začepljenja kanalizacijskog sustava. Osim začepljenja sustava, veće količine masnoća u otpadnoj vodi mogu loše utjecati na proces pročišćavanja otpadnih voda. Korisni mikroorganizmi se hrane mastima i drugim organskim onečišćenjima. Upravo je separator masnoća izvor supstrata za njihov razvoj.
Primjenom Micro Complex linije proizvoda uspostavlja se hranidbeni lanac, tj. mikrobiološki uvjeti, te dolazi do postupne razgradnje površinskih masnoća i taloga i smanjenja učestalosti pražnjenja separatora masnoća. Masnoće poprimaju pjenastu strukturu, te ne stvaraju probleme u separatorima, a također se smanjuju i izlazni parametri otpadnih voda.


Jednokratni tretman:

 • 1 litra Micro Complex Start-a / 1 m³ sadržaja separatora

Daljnji tretman:

 • 1 litra Micro Complex Balance-a / 100 obroka dnevno


Uputa:

Tretman je potrebno provoditi najbliže mjestu stvaranja onečišćenja (kuhinja, sifon). U separatoru masnoća se vrši daljnja obrada i spriječava nakupljanje i zadržavanje masnoća na površini separatora.TRETMAN BIOROTORA, TALOŽNICA

Jednokratni tretman:

 • za jače onečišćene otpadne vode: 1 litra Micro Complex Start-a / 5 m³ otpadne vode

 • za slabije onečišćene otpadne vode: 1 litra Micro Complex Start-a / 7 m³ otpadne vode

Daljnji tretman:

 • za jače onečišćene otpadne vode: 1 litra Micro Complex Balance-a / 5 m³ otpadne vode

 • za slabije onečišćene otpadne vode: 1 litra Micro Complex Balance-a / 7 m³ otpadne vode


Uputa:

S obzirom na postojeći sustav obrade otpadnih voda (biorotor, taložnica) Micro Complex liniju proizvoda potrebno je primjeniti u objektu u kojem se takva voda najduže zadržava.Prednosti primjene:

 • smanjenje neugodnih mirisa u sifonima i cjevovodima

 • smanjenje začepljenja cjevovoda

 • smanjenje učestalosti pražnjenja separatora masnoća

 • djeluje antikorozivno i antioksidativno na cijeli sustav odvodnje

 • poboljšanje izlaznih parametara otpadnih voda

 • smanjenje troškova održavanja