EM-TEH logo
Gdje se nalazite: EM TEHNOLOGIJA d.o.o. VALPOVO EM U CVJEĆARSTVU

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0,00 Kn

EM U CVJEĆARSTVU

SOBNO I VRTNO BILJE

TRETMAN TLA:

Na svakih 10 m² površine vrta/površine treba napraviti otopinu za prskanje miješanjem:

  • 0,5 litara sredstva Terra Condi (5 litara na 1000 m²)

  • 5 litara vode

Nakon prskanja površine tla ovom otopinom, sredstvo mehaničkom obradom (okopavanjem, frezanjem) unosimo plitko u tlo.

TRETMAN SJEMENA I PRESADNICA:

Prije stavljanja u tlo sjeme i sadnice kućnog bilja i cvijeća možemo natopiti u Terra Seed-u razblaženim vodom u omjeru 1:10 to znači da 1 decilitar Terra Seed-a treba razblažiti u 1 litri vode. Sjeme odnosno sadni materijal ostavljamo stajati u ovoj otopini od pola sata pa do više sati ovisno o krupnoći sjemena odnosno presadnica. Ovakav tretman poboljšat će klijavost sjemena i zdravstveno stanje klijanaca, te ublažiti stres kod presađivanja uz jači razvoj korijena u ranoj fazi porasta presadnica.

Sadni materijal tretiramo sa Condi Fruit MVV-om nakon što razviju prave listove u 2-5 navrata u koncentraciji od 1%, pri čemu doziranje po jednom tretmanu za površinu od 10 m² površine kontejnera s presadnicama iznosi:

  • 0,1 decilitara  Condi Frut MVV-a

  • 10 litara vode


TRETMAN LISNE POVRŠINE U VEGETACIJI:

Redovita njega kućnog bilja i cvijeća treba se sastojati od prskanja lisne mase ručnom prskalicom u tjednim intervalima. Koncentracija otopine za prskanje treba iznositi 3% Condi Fruit MVV (za manje površine i hobiste TGH Sobno bilje):

  • 0,3 decilitara  Condi Frut MVV-a

  • 10 litara vode

i time dobro poprskati listove s obje strane. U slučaju napada bolesti i štetnika, prskanja ovom mješavinom treba raditi svakodnevno ili barem svaki drugi dan, sve dok traje napad.