EM-TEH logo
Gdje se nalazite: EM TEHNOLOGIJA d.o.o. VALPOVO Biokontrola patogenih mikroorganizama

Broj artikala u košarici: 0

Ukupan iznos: 0,00 Kn

Biokontrola patogenih mikroorganizama

VITAL TRICHO - POBOLJŠIVAČ TLA, SREDSTVO ZA BIOKONTROLU PATOGENENIH MIKROORGANIZAMA

 

Vital Tricho je mikrobiološki preparat koji sadrži antagonističke gljive Trichoderma asperellum i Trichoderma viride u koncentraciji 5x109 koje su nacijepljene na anorganski poboljšivač tla. Koristi se kao sredstvo za biološku kontrolu patogenih mikroorganizama, za poboljšanje strukture tla i stvaranje povoljnih uvjeta za rast i razvoj biljke. Vital Tricho ne sadrži genetski modificirane organizme.

 

Vital Tricho suzbija i djeluje nepovoljno na patogene mikroorganizme koji izazivaju pojavu bolesti počevši od Phytophtora spp., Phytium spp., Fusarium spp., Rhizoctonia spp., Verticilium spp., Sclerotinia spp.. Djelovanje na patogene uzrokovano je zauzimanjem životnog prostora unosom korisne mikrobne mase te djelovanjem produkata metabolizma gljivica Trichoderma koje su sastavni dio preparata a uz to se stvaraju uvjeti za bolji rast i razvoj tretiranih biljaka. 

 

Preporučene doze ovisno o vrsti tretmana:

Ratarstvo - Tretman tla 10 dana prije sjetve (nakon prskanja obradom unijeti u tlo a preporučena dubina je 10-20 cm) u koncentraciji 0,5 % (doza za 1 ha - 1,2 kg u 250 litara vode). Sjeme se tretira u dozi 5 g na 1 kg sjemena jednokratno pred sjetvu.

Povrtlarstvo - Tretman tla 10 dana prije sjetve (nakon prskanja obradom unijeti u tlo a preporučena dubina je 10-20 cm) u koncentraciji 0,8 % (doza za 1 ha - 2 kg u 250 litara vode). Dozu ponoviti nakon 3 mjeseca. Plastenici 10 dana prije sjetve (nakon prskanja obradom unijeti u tlo a preporučena dubina je 10-20 cm) doza za 1000 m² - 500 grama u     25-50 litara vode). Dozu ponoviti nakon 3 mjeseca. Tretman supstrata se radi u dozi 3 gr/m² ili 30 gr/1000 biljaka. Sjeme se tretira u dozi 5 g na 1 kg sjemena jednokratno pred sjetvu. Zalijevati se može povrće u vrtovima i zatvorenim objektima svakih 7-10 dana u koncentraciji 0,4 % (doza 0,05 kg u 10 litara vode). Folijarni tretman napraviti kada je 50 % biljaka u punom cvatu  a nakon toga tretmane ponavljati svakih 7-10 dana. Minimalno napraviti 3 tretmana sa koncentracijom 0,4 %  (doza za 1 ha - 1 kg u 250 litara vode).

Voćarstvo, Vinogradarstvo i Maslinarstvo – Folijarni tretman napraviti kada je 70 % biljaka u fazi pupanja a poslije tretmane ponavljati svakih 7-10 dana. Minimalno napraviti 3 tretmana sa koncentracijom 0,5 %  (doza za 1 ha - 1,2 kg u 250 litara vode).